Gratis hastighedstest

Jordan

Gratis hastighedstest af din bredbåndsforbindelse finder du mange steder på nettet. Faktisk er der næppe nogen, der tager betaling for at lade dig tjekke hastigheden på din internetforbindelse. Men der kan alligevel være lidt forskel mellem de forskellige muligheder for at udføre hastighedstesten.

Førhen var det sådan, at en del udbydere af bredbåndsforbindelser kun lod deres egne kunder tjekke hastigheden på forbindelsen. Du skulle indtaste dine data for at kunne lave testen. Sådan er det ikke længere, og du kan derfor i princippet tjekke hastigheden på din forbindelse hvor som helst på nettet.

Udbyderne af bredbåndsforbindelser

Udbyderne af bredbåndsforbindelser – som YouSee, Waoo, MaxSpeed og så videre – giver dig mulighed for at lave hastighedstest, også selvom du ikke er kunde det pågældende sted. Men der findes samtidig en del uafhængige sites på internettet, hvor du gratis kan tjekke hastigheden på dit bredbånd.

Selvom udbyderne af bredbåndsforbindelser giver dig adgang til at udføre hastighedstest, kan det måske være en fordel med en uafhængig service? Det kan i hvert fald aldrig skade at prøve, og så kan du jo altid gentage testen et andet sted og sammenligne resultaterne. Det anbefales altid i det hele taget.

Når du udfører hastighedstest af din bredbåndsforbindelse, er det især vigtigt, at du er virkelig omhyggelig med at følge instruktionerne for udførelse af testen. Hvis du sjusker, kan resultatet ikke bruges til noget. Derfor anbefaler stort set alle, der tilbyder hastighedstest, at du tjekker mindst 2-3 gange.

Hvis testresultatet afviger meget fra det, du forventede, bliver du nødt til at gennemgå proceduren grundigt endnu engang. Her afviger de forskellige sites for hastighedstest en del fra hinanden. Der er ret stor forskel på, hvad det enkelte site fortæller dig, du skal gøre for at udføre testen.

For det første er det vigtigt, at der ikke er andre i din husstand, der er online, imens du udfører testen. Hastigheden på dit bredbånd bliver lavere, hvis der samtidig sidder en anden i boligen og for eksempel streamer i høj billedkvalitet på den samme forbindelse.

Desuden er det vigtigt, at du sætter et kabel i din PC for at lave testen. Trådløs forbindelse giver ikke det samme resultat som en kablet forbindelse. Samtidig skal du sørge for at lukke ALLE andre programmer samt vinduer i din browser, når du kører testen. Du må kun være online på det site, du har valgt til at lave testen.

Gentag hastighedstesten 2-3 gange

Hos de forskellige udbydere af gratis hastighedstest får du varierende beskeder for at udføre testen. Tjek forskellige sites og vælg at anvende de mest omhyggelige råd til at bruge generelt. Kør derpå testen adskillige gange, både hos den samme udbyder og hos forskellige udbydere. På den måde får du det mest præcise resultat. Hvis det stadig rammer helt ved siden af, må du tage kontakt til din bredbåndsudbyder.

Du skal være opmærksom på, at også din enhed spiller en rolle for testresultatet. Gamle computere opnår ikke samme hastigheder som nyt udstyr. Desuden har nogle typer bredbåndsforbindelser svingende hastigheder, dette gælder især for bredbånd via telefonkablet, kaldet DSL. Her kan du opleve at få betydelig højere hastighed end forventet. Simpelthen fordi udbyderen giver dig alt, hvad kablet kan trække, når det er muligt. Men den generelle mindstehastighed er lavere for ikke at give dig mindre hastighed end lovet.