Als feriehus logo 2

Velkommen hos

privatferie.dk - als-feriehuse.dk

Det bedste valg, når du skal leje / udleje sommerhus....

Omkring Bork Havn

Bork Havn 03

Går du en tur på den ydre side af Bork Havn støder du måske på nogle indhak, som er forstærket med støbte betonplader. De findes parvis og danner formen på stolesæder. Et lille skilt ved deres side benævner dem “friendly bunkers”.
Tanken bag “friendly bunker” er ifølge skiltet at skabe et modspil til de bunkere, som stikker op i landskabet langs den jyske vestkyst. Et modspil, som ikke skal forklejne historien bag bunkerne, men som skal minde os om historien og huske os på, at freden lykkeligvis blev genoprettet – deraf navnet friendly bunker.
Ringkøbing-Skjern Kommune blev i 2015 kontaktet af firmaet Holm & Jacobsen, som tilbød at opsætte 2 stk. Friendly Bunkers på Bork Havn. I den efterfølgende dialog udviklede konceptet sig til en aftale om opsætning af i alt 10 betonsæder på Bork Havn – 2 stk. ved indsejlingen og 8 stk. på den sydvestlige mole.
Prøv sæderne af en dag hvor vinden ikke er for stærk og tag kaffen eller en øl med. Hvis du virkelig forbereder dig, medbringer du en lille kost så du kan feje flyvesandet væk fra sæderne.

Aktiviteter på Bork Havn

Der er masser af oplevelser på Bork Havn - besøg for eksempel et lysstøberi, et legeland eller hvad med klappebassinet, hvor du kan møde fjordens fisk.

skjern aa surf vestjylland

Omkring Nordals 

På den nordlige del af Als finder man feriehusområdet Købingsmark. Området er meget attraktivt med sin beliggenhed midt i grønne og fredelige omgivelser, og den lange strand er en af de bedste på nord-østkysten.
Ønsker man at gå på shopping, så er den nærmeste by Nordborg som ligger ca. 4 km. fra området.

feriehuse1 km feriehuse2 km feriehuse km sti1 km  strand km


Nordborg kommune med sine ca. 15.000 indbyggere og årets by 1999, dækker hele den nordlige del af Als med store grønne skov og naturområder.
I Nordborg by finder man Nordborg Slot, som i dag er efterskole, kun parken er offentlig tilgængelig, har gennem 7 århundreder dannet rammerne for alsisk kulturhistorie.

Ikke langt fra Nordborg ligger Oldenor, som i dag er blevet gendannet som indsø.
Er man til lystfiskeri er Havnbjerg Strand et af de gode steder. Det er her muligt at fiske både til højre og venstre. Er vandstanden gunstig, er det muligt at komme ud på den sandrevle der følger kystlinjen. Fiskeri er bedst i en let sydvestenvind.

Omkring Skovmose

Med sin smukke natur, gode og børnevenlige badestrande, fortrinlige udflugtsmuligheder og beliggenheden tæt ved den tyske grænse er Als et særdeles attraktivt ferieområde. På den sydlige del af Als finder man feriehusområdet Skovmose. Området er meget attraktivt med sin beliggenhed midt i grønne og fredelige omgivelser, og den 5 km. lange strand er uden tvivl en af de bedste på østkysten. Den flotte sandstrand og det børnevenlige miljø gør Skovmose til et populært feriested hele året rundt, her kan man virkelig slappe af og lade op.

skovmoseaa skovmosead  sti ved larkemose Stranden sti ved larkemose

Ligegyldigt hvor man vælger at slå sig ned i området er der aldrig længere end 750 meter til vandet, og de daglige indkøb kan man foretage i Skovby, hvor der ligger en bager og et supermarked. I sommerhalvåret er der desuden mulighed for at handle i et nærliggende supermarked i Skovmose. Ønsker man at gå på shopping, så er den nærmeste by Sønderborg som ligger 20 km. fra området.

Ikke langt fra Skovmose ligger det såkaldte "Drejet", en naturskabt dæmning som forbinder Kegnæs med resten af Als. På Kegnæs -siden af Drejet er nogle af de største fangster på Als, hevet i land.

Betegnelsen "Den grønne ø" lever Als fuldt op til, med sine storslåede naturscenarier og nogle af Danmarks skønneste skovområder.

Als byder på en stor mængde spændende attraktioner inden for et lille område, heraf nogle af de mest kendte inden for slotte og møller. Her kan nævnes Sønderborg Slot, Nordborg Slot og Augustenborg Slot. Af museer er der mulighed for at besøge blandt andet Deutches Museum Nordschleeswig, Danfoss Universe, Historiecenter 1864, Dybbøl Banke og Cathrinesminde Teglværksmuseum.

Se områdets mange aktiviteter på Sønderborg -områdets Internet sider.  

Omkring Kegnæs 

Kegnæs er et meget naturskønt område med masser af oplevelser til spadserende, cyklende, ridende, kørende, alt efter hvad man nu har lyst til. Kegnæs er 7,5 km lang og 3,5 km bred hvilket gør, at man sagtens kan gå øen rundt – ca. 20 km!  Den eneste landforbindelse til Kegnæs er dæmningen "Drejet". Der er anlagt 4 campingpladser med gode indkøbsmuligheder, også for de mange sommerhuse på halvøen, hvor der altid er dejligt og fredeligt på Kegnæs.
   

drejet kegnaes baad kegnaes kitesurfer

"Drejet", er stedet hvor man bader, surfer og fisker. Surfeskolen holder til her. En af Als bedste badestrande "Kærneland" ligger ikke langt fra Drejet. Trænger man til at spise, til en frisk, kold øl eller en dejlig is, findes alt dette i Skovby og området omkring Drejet. Er man mere til "det stille" er der mange gode muligheder til badning og fiskeri, hele vejen rundt om Kegnæs, er der et af Danmarks bedste ørred og lakse områder. Der er nogle spændende brugskunst butikker på Kegnæs.
Nærmeste by er Skovby. Her er en Dagli Brugs, en bager, en eksklusiv festtøj-butik og det meget kendte spiserestaurant "Skovby Kro" der serverer den berømmelige "Hulebøf" og "Stenmalder-menuen". Ca. 20 km fra Kegnæs ligger Sønderborg, her er der et hav af muligheder for shopping, kulturelle oplevelser, dejlige cafeer, restauranter og diskoteker. Er du til golf, er der kun ca. 30 km til en 18 huls bane i et naturskønt område.          

Betegnelsen "Den grønne ø" lever Als fuldt op til, med sine storslåede naturscenarier og nogle af Danmarks skønneste skovområder.
Als byder på en stor mængde spændende attraktioner inden for et lille område, heraf nogle af de mest kendte inden for slotte og møller. Her kan nævnes Sønderborg Slot, Nordborg Slot og Augustenborg Slot. Af museer er der mulighed for at besøge blandt andet Deutches Museum Nordschleeswig, Danfoss Universe og Teknorama, Historiecenter 1864, Dybbøl Banke og Cathrinesminde Teglværksmuseum.